Annons

Annons


American cheesecake med hallon, blåbär och vanilj!

Denna underbara cheesecake är en riktig parad-efterrätt hemma hos mig. Den är galet enkel att göra och bara så fräsch & god. Sedan går den lätt att göra i olika utföranden, idag gör jag den såhär a la USA 🙂
Cheesecaken är ”No bake”, vilket betyder att den inte tillagas i ugn. Allt den behöver är ett kylskåp. Här kommer receptet!

Annons

DSC_1294

20 min + 4-6h i kyl, 6-8 pers

Ingredienser
16-20 digestivekex
75 g smör, smält
300g phiadelphiaost
1,5 dl florsocker
3 dl grädde
3/4 msk vaniljsocker (Med äkta vanilj)

Dekoration
Hallon
Blåbär

Gör så här
1.Smält smöret.
2.Mixa digestivekexen till smulor. (Eller mortla, krossa, mixer, hur du vill)
3.Blanda samman det smälta smöret med digestivekrosset och tryck ut i en pajform. (el önskad form, ca 25 cm form )
4.Vispa samman phiadelphiaost & florsocker i en separat bunke.
5.Vispa samman grädde och vaniljsocker i en annan bunke. Grädden skall inte bli tjock, den skall bara vara mycket lätt vispad. Vispa någon minut bara.
6.Rör sedan ihop phiadelphiasmeten med vaniljgrädden med en slickepott till en jämn smet.
Tips, för tjockare konsistens, vispa en stund till med elvispen, då tjocknar den!
7.Smaka av och tillsätt mer florsocker om du önskar den sötare. Jag gillar när det inte blir för sött.
8.Fyll formen med cheesecakesmeten och ställ in i kylskåpet. Låt den stå där i minst 4 h, gärna 6 h innan servering.
9.Dekorera med hallon och blåbär strax innan den skall serveras.

DSC_1296

Jag lovar er att gästerna, familjen, kompisarna el barnen kommer jubla!
Den är så försvinnande god, och det bästa. Så enkel att göra!

DSC_1305

Lycka till finingar!! 🙂 Kram C

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin