Annons

Annons


Amerikanska blåbärspannkakor med grädde & lönnsirap!

God morgon lördag! ♥
Igår var jag ute på lite galej med mina vänner och vi hade SÅ himla kul!
Vad kan vara godare än att starta dagen precis såhär efter en rolig utekväll? ↓
Har du testat amerikanska vanilj-blåbärspannkakor med grädde och lönnsirap? Inte? Då måste du testa, så förstår du! I ♥ American pancakes!

Annons

DSC_2916

15 min, 8-9 pannkakor

Ingredienser
2,5 dl vetemjöl special
2 msk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 nypa salt
1 ägg
1-2 msk frysta blåbär

Gör så här
1. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. (mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver & salt)
2. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet.
3. Smält smöret i en stekpanna (jag använder teflon till mina pannkakor). Häll i smöret i smeten och vispa.
4. Rör till sist i ägget i smeten.

5. Tips! För att få jämna, runda & fina pannkakor lägg er en stans i stekpannan. Häll sedan i knappt 1/2 dl och låt steka på medelhög värme i ca 1,5-2 min. (Lägg alltid i en liten klick smör innan varje pannkaka skall stekas.) Smeten fastnar lätt på stansens insidor, så hjälp till med en kniv att peta ner när du drar upp den.
6. Vänd pannkakan, och stek vidare helt utan stans ytterligare ca 1 min.
Har man ingen stans hemma så häll direkt ner lite i stekpannan, typ som plättar.

Servera blåbärspannkakorna med vispad grädde, lönnsirap & lite blåbär på toppen!

DSC_2911

Ha en underbar Lördag / helg hörni 🙂 Kram Catarina

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin