Annons

Annons


Ångkokt blomkålshuvud och brynt smör, toppat med salt & honungsrostade valnötter!

Vad brukar ni ha för tillbehör till era måltider? Här kommer ett hett tips på tillbehör som är enkelt att göra, har trevliga texturer & är en härlig smakkombination.

DSC_0689 (1)

DSC_0705
20 min, 4 pers

Ingredienser
1 blomkålshuvud, ångat (eller kokat)
1 dl valnötter
1 msk honung (Går bra att utesluta)
1 nypa flingsalt

Annons

Gör så här
1. Tvätta av blomkålshuvudet och skär bort blast.
2. Kör blomkålshuvudet i din ångugn eller koka den i en kastrull ca 18-20 min (beroende på storlek)
3. Hacka valnötterna grovt och rosta dem i en torr panna på medelhög värme, det får inte brännas.
4. När nötterna är rostade ringla över honung och salta. ( Härlig salt / sött känsla!!)
5. Bryn smöret. Låt smöret smälta, koka upp och bli sådär gyllene till färgen & nötig i smaken.
6. Ta upp blomkålshuvdet och låt det rinna av. Lägg upp på ett fat, salta.
7. Häll över dem salt- & honungsrostade valnötterna och häll sedan med fin stråle över det brynta smöret.

Färdigt att servera! 🙂

DSC_0705

Gott att äta bara som det är, men även super som tillbehör till mycket annat.
En bra ersättare mot potatis och andra stärkelserika produkter 🙂

Smaklig spis!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin