Annons

Annons


Asiatisk kokos- & morotssoppa med ingefära, chili & lime!

Annons

Ibland tryter tiden till matlagning, då är det ju toppen att bara slänga ihop en soppa.
Detta är faktiskt en favorit hos mina barn, även fast det faktiskt smyger fram lite hetta i rätten.
Ibland äter vi soppan bara som den är, men oftast tillsätter jag smått strimlad kycklingfilé som får koka med, samt att vi lägger i glasnudlar som får tillagas i soppan. (Lite matigare, men samma goda smak, om inte mer när kycklingen kommer i.)
Här kommer receptet!

DSC_3148
4 pers, 15 min

Ingredienser
1 banan-schalottenlök, finhackad
1 msk olivolja, att bryna löken i
9 dl vatten
3 morötter, skalade
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 cm ingefära, färsk, skalad bit – hackad
2-3 cm röd chili (hot), – hackad
1/2 pressad lime
3 msk kycklingfond
1/3 grönsaksbuljong
3 dl kokosmjölk, (Creamy på tetra)

+ev
2 kycklingfiléer, strimlade
50 g glasnudlar

Gör så här
1. Skala och finhacka schalottenlök, vitlök samt chili. Fräs lite mjukt i kokosolja eller olivolja tills löken blir glansig. Ej för hög värme, det får inte brännas.
2. Tillsätt vatten, pressad lime och fint hackad färsk ingefära.
3. Skala och hacka morötterna smått (ju mindre desto kortare koktid)
4. Häll ner morotshacket och låt koka ca 7-10 min tills morötterna blir helt mjuka.
5. Tillsätt kycklingfond och smula i grönsaksbuljongen.
6. Dra bort från värmen och mixa soppan slät med stavmixer, mixa mixa mixa!
7. Sätt tillbaks den på plattan och tillsätt kokosmjölken.
8. Häll i den smått strimlade kycklingfilén, låt puttra med i soppan tills den är genomkokt.
9. När soppan är som önskad i smak och konsistens (något lösare), så tillsätt glasnudlarna. Låt ligga tills de är färdiga. (Jag klipper dom när jag lägger i dom eftersom dom är så fasansfullt långa) 🙂
10. Servera i djupa tallrikar och dekorera med kokosflingor eller lite grönt, typ koriander ♥

DSC_3140

Gott, lätt, nyttigt & snabbt tillagat!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin