Annons

Annons


Baconlindad kycklingfilé med dijon & dragonsås

Oh my God, vad gott detta var. Och inte var det svårt att göra heller! 🙂
Ett recept jag verkligen hoppas att ni testar, wow! Kycklingen blir så otroligt mör och saftig av den långsamma tillagningen i ugnen.
Receptet kommer här ↓

Annons

4 port, 10 min + (30-40 min ugn)

Ingredienser
4 stora kycklingfiléer, gärna Utomhuskyckling uppfödd på majs
1 paket bacon, ekologiskt
1 msk smör

Dragonsås
4 dl crème fraiche 34%
1/2 dl vatten
1/2 dl matlagningsgrädde el mjölk
3 tsk kycklingfond
1/2-1 tsk dijonsenap
1 tsk torkad dragon
1 krm salt
Nymalen svartpeppar efter smak

Gör så här
(Sätt igång ugnen på 120 grader)
1. Linda in kycklingfiléerna i bacon (1-2 bacon per filé), salta + peppra.
2. Bryn de inlindade kycklingfiléerna i smöret så att kycklingen / baconet tar härlig färg runt om.
3. Lägg över filéerna i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen i ca 30-40 min (beroende på storlek), eller tills termometern visar 69 grader. (Använd ALLTID termometer för att få perfekt grad inuti.)
4. Vispa ur stekpannan som kycklingen precis stekts i med crème fraîche, vatten, matlagningsgrädde, kycklingfond, dijonsenap, dragon, salt & peppar. Låt koka samman och smaka sedan av.
5. Häll över såsen i en mindre kastrull och låt stå med lock fram tills att kycklingen är klar.
6. När kycklingen når 69 grader, öppna ugnsluckan, häll över såsen och stäng av ugnen helt. Låt såsen värmas upp på eftervärmen.
7. Skär upp filéerna snyggt på snedden och lägg upp på serveringstallrikar. Ringla över den goda såsen och servera till en mixsallad och ev ris eller klyftpotatis.

Vi tänker lite på kolhydraterna här hemma just nu så vi skippar ris & potatis och kör på mixsallad och en vinägrett gjord på olivolja, rödvinsvinäger, lite balsamvinäger & salt

Njut av denna fantastiskt goda kycklingrätt med härliga smaker ♥

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin