Annons

Annons


Bästa receptet på Snoddas – Kärleksmums!

Snoddas, kärleksmums, chokladrutor, mockarutor… Ja, kärt barn har många namn. Med all rätt, för dessa är sedan barnsben mina absoluta fika-favoriter. Här kommer receptet som jag använder när jag bakar dessa sagolika små kärleksrutor!

Annons

ca 30 bitar, 40 min

Ingredienser
150 g smör, smält
2 ägg
3 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl special
1 msk kakao
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk

Glasyr
75 g smör, smält
2 msk espresso (kaffe)
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker (+ någon msk om den behöver lite till)

Garnering
karamellströssel eller
kokosflingor

Gör så här
– Sätt ugnen på 175-180 grader
1. Smält smöret och låt svalna
2. Vispa ägg och socker vitt & poröst
3. Blanda de torra ingredienserna i en skål, bland väl.
4. Använd sil och sikta ner mjölblandningen i äggvispet, vänd i med slickepott eller vispa försiktigt. Rör sedan i det smälta smöret & mjölken.
5. Häll smeten i en form ”30x40cm” täckt med smort smörpapper (smörj med smör + lite vetemjöl)
6. Grädda kakan i ca 15 min
7. Låt kakan svalna något.
8. Smält smöret till glasyren
9. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en slät, blank glasyr. (Blir den för lös, tillsätt lite mer florsocker)
10. Bred på glasyren över kakan när den är lite halvt ljummen, toppa med karamellströssel, kokos eller som jag gör använd både och

Det är ju bara så försvinnande gott… Favvo!!

Lycka till där hemma med baket 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin