Annons

Annons


Belgiska chocolate chip cookie-våfflor med dulce de leche, grädde & banan!

Jag vet inte om det kan bli godare än så här?! Jo klassiska belgiska våfflor är också supergott, absolut. Men är man toffee-kola, choklad & banan-älskare så är man. Då är det här bröllop för gommen & själen ♥

Annons

8

Belgiska chocolate chip coockievåfflor

8 port

Ingredienser
2 ägg, separerade (vitor i en skål och gulor i en annan)
3/4 dl socker
180 g smör, smält
3 dl mjölk (alt havredryck)
3,5 dl vetemjöl special
1/2 msk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
1/2 -1 dl chokladknappar (kakao-nibbs)
(smör att pensla järnet med)

Dulce de leche grädde
2 dl grädde, vispad
2-3 msk Dulce de leche (finns att köpa färdig i bakhyllan i välsorterade butiken ”karamelliserad mjölk”)

Tillbehör
2 bananer, skivade
8-10 pekannötter, grovt hackade

Gör så här
1. Sätt igång våffeljärnet
2. Smält smöret i en kastrull. Dra sedan bort från värmen och tillsätt mjölken.
3. Blanda samman mjöl, bakpulver, kakao & vaniljsocker i en skål. Blanda väl.
4. Vispa upp äggvitan hårt i en bunke, likt en toppig maräng.
5. Vispa äggula med socker vitt och poröst i en annan bunke. Tillsätt sedan smör och mjölkblandningen.
6. Vispa försiktigt i mjölblandningen till en slät smet.
7. Vänd ner den hårt vispade äggvitan. (Obs: vänd i med en typ slickepott och rör ej för mycket!) Och i det sista, vänd i chokladknapparna.
8. Smöra järnet uppe och nere och mät i lagom med smet. Låt grädda 2-3 min tills gyllene. Håll koll på värmen.
9. Vispa upp grädden och swirla in dulce de leche (rör in med några få, men bestämda drag = swirl)
10. Servera dom nygräddade coockievåfflorna med dulce de lechegrädde, skivade bananer & hackade pekannötter ♥

Magiskt gott!!

Lycka till, hemma i köken 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin