Annons

Annons


Belgiska vaniljvåfflor med bär & lättvispad grädde!

Brunch? Lördagsgott? Efterrätt?
Ja, alltså belgiska våfflor med kan man ju bli sugen på precis när som helst. Det är ju bara så mycket godare än vanliga våfflor (tycker jag) ♥

8 belgiska våfflor, 8 port

Annons

Ingredienser
2 ägg, separerade (vitor i en skål och gulor i en annan)
3/4 dl socker
180 g smör, smält
3 dl mjölk (alt havredryck)
3,5 dl vetemjöl special
1/2 msk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
(smör att pensla järnet med)

Tillbehör
Lättvispad grädde
Hallon / (Blåbär)
Lönnsirap

Gör så här
1. Sätt igång våffeljärnet
2. Smält smöret i en kastrull. Dra sedan bort från värmen och tillsätt mjölken.
3. Blanda samman mjöl, bakpulver & vaniljsocker i en skål. Blanda väl.
4. Vispa upp äggvitan hårt i en bunke, likt en toppig maräng.
5. Vispa äggula med socker vitt och poröst i en annan bunke. Tillsätt sedan smör och mjölkblandningen.
6. Vispa försiktigt i mjölblandningen till en slät smet.
7. Vänd till sist ner den hårt vispade äggvitan. (Obs: vänd i med en typ slickepott och rör ej för mycket!)
8. Smöra järnet uppe och nere och mät i lagom med smet. Låt grädda 2-3 min tills gyllene. Håll koll på värmen.

9. Servera dom nygräddade belgiska våfflorna med lättvispad grädde, bär & ringla över lite härlig lönnsirap! ♥♥♥

MAGI MAGI MAGI…

Lycka till där hemma 🙂 KRAM

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin