Annons

Annons


Bresaolakorgar med chèvrekräm & rostade pinjenötter!

Har ni testat att göra dessa favoriter? Om inte så bara måste ni! Dom som gjort dom en gång har verkligen älskat dom, så testa testa. Till helgen kanske? Perfekt mingel- & drinktilltugg, receptet kommer här!

Annons

DSC_0622

20 min, 10 korgar

Ingredienser
70 g bresaola, (1 paket, 10 skivor)
100 g chèvreost (ta bort kanten)
1 dl crème fraiche
30 g pinjenötter, rostade
Salt / peppar, efter smak
Färsk timjan, att dekorera med

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Sätt ner bresaola-skivorna i en muffinsplåt som klarar att göra 12 muffins samtidigt. (Har du ingen muffinsplåt så går det bra att använda aluminiumformar för att forma korgarna.)
3. Sätt in i ugnen i 15 minuter tills bresaolan blir en ”chips-korg”. Ta ut, låt svalna.
4. Mixa chèvre med crème fraiche slätt och smaka upp med salt & peppar. (Skär bort kanten från osten innan du mixar.)
5. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills dem blir lite gyllene.
6. Spritsa i lite lagom med chèvrekräm i varje korg
7. Toppa med rostade pinjenötter & lite färska blad timjan. Toppa med flingsalt!

DSC_0615

Tips! Lite ringlad honung över chèvrekrämen ger en härlig ”sött möter salt-känsla”!

DSC_0608 (1)

Servera tilltugget till lite bubbel när vännerna kommer. Rött vin passar annars utmärkt!

DSC_0612

Hoppas det smakar! 🙂 Kram

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin