Annons

Annons


Ceviche med räkor, avokado & frisk mango – till krispigt vitlöksbröd!

Att få en fräsch och lätt förrätt är för mig att föredra. En förrätt skall ju egentligen bara vara en ”teaser” som drar igång smaklökarna och lockar fram lusten för mer. Här kommer receptet på min ceviche med ugnsrostat vitlöks- och surdegsbröd!

Annons

DSC_0195

4 pers, 30 min

Ingredienser
300 g räkor, skalade hela
1 stor mango el två mindre, tärnade
2 stora avokados, tärnade
1 röd chilifrukt, mild, finstrimlad
1/2 rödlök, finhackad
3/4 kruka färsk koriander, hackad
1 1/2  lime, pressad
salt

Rostat vitlöks- och surdegsbröd
1 surdegsbaguette
75 g smör
1 stor vitlöksklyfta, pressad
flingsalt

Gör så här
Häll av dem handskalade räkorna och lägg i en bunke. Tärna i mango i lagom stora tärningar, ca 2×2 cm.
Finstrimla chilifrukten och hacka koriandern. Blanda samman allt och pressa över lime. Salta och smaka av.
Tärna till sist i avokadon och bara vänd ner. Rör man för mycket när avokadon kommer i så blir det bara krämigt, så vänd bara ner avokadotärningarna det sista du gör!
Låt stå med plast över i kylen fram till servering. (Ca 30-40 min )

Vitlöksbröd
Sätt ugnen på 200 grader varmluft
Blanda samman smör, pressad vitlök & flingsalt.
Skär upp surdegsbaguetten i önskade skivor, jag gör dem rätt breda, ca 4-5 cm tjocka.
Bred på riktigt med vitlökssmör på bröden strö lite flingsalt över och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Sätt in i ugnen i ca 5-7 min tills brödet är gyllene.

Lägg upp cevichen i portionsskålar och toppa med ännu mer koriander, det är ju så gott!! Lägg sedan det varma, krispiga vitlöksbrödet vid sidan om cevichen och servera direkt!

DSC_0189

Smaklig spis, och lycka till 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin