Annons

Annons


Coffe Affogato speciale – Vaniljglass, espresso toppat med grädde & vanilj!

Att avsluta en härligt mastig middag med en Kaffe Affogato känns både lätt och rundar av middagen fint. Mer till efterrätt behövs inte alltid…
Men såklart kräver det ju att man har lite förkärlek till kaffe 🙂
Jag kör vaniljglass i min Affogato, men man kan också ta kaffeglass.
Originalet är utan grädde & vanilj. Men jag väljer såklart att utveckla originalet, så jag tillsätter lätt vispad grädde & vaniljsocker på toppen!
Enkelt och Så gott ♥

Annons


1 glas

Ingredienser
1 stor vaniljglasskula
1 dubbel espresso (2 espresso, alt 1 dl starkt kaffe)
1/2 dl grädde, lättvispad
Vaniljsocker, efter smak (Jag tar mycket 🙂 )

Gör så här
Gör en stor fin glasskula av vaniljglass och lägg ner i önskat glas.

Häll över den varma espresson över glasskulan..

Toppa med grädde och vaniljsocker och servera direkt!

Snabbare dessert, finns det?

Lycka till, Kram C

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin