Annons

Annons


Enkla chèvresnittar med rosmarinolja, färsk rosmarin & flingsalt!

Favorit i repris! Ni måste bara testa i helgen 🙂
Denna snitten kommer i alla fall mina nära vänner få smaka på många gånger när dom kommer på middag hos oss. Det tar ca 15 min så är ALLT klart, fest!
Här kommer det enkla men naggande goda receptet:)

Annons

8 snittar

Ingredienser
2 smördegsplattor, upptinade
100 g chevre / 6 st små rundlar (jag använder färdigskivade små rundlar utan kant som finns att köpa i butik ”president” – petit chèvre)
1/2- 1 msk rosmarinolja (recept på hur du gör oljan nedan ↓)
2 kvistar färsk rosmarin + små plockade rosmarinblad
1 tsk honung, att ringla över
Flingsalt, efter smak

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Lägg ut smördegsplattorna på en plåt täckt med bakplåtspapper.
3. Lägg ut tre chèvre-rundlar per smördegsplatta, tryck till osten lite ner i smördegen.
4. Lägg på lite plockade färska rosmarinblad och ringla lite rosmarinolja över och toppa med flingsalt, se bild ↓

5. Sätt in plåten i mitten av ugnen i 10-11 minuter och se hur smördegen maffigt reser sig (Den sjunker sedan när den tas ut)

6. Ta ut plåten när tiden gått ut och skär varje bit i 4 delar

7. Ta bort de hela kvistarna från tilltugget och lägg på lite nya plockade blad från rosmarinen. (Det är aldrig gott att få en pinne i munnen när man avnjuter något så gott)
8. Ringla över lite honung och servera gästerna detta galet goda tilltugg.

Tips! Vill man verkligen imponera, så bjud gästerna på detta när det precis kommit ut ur ugnen, eller gärna ljummet i alla fall.
Känner man att man måste förbereda så funkar det såklart, det är himla gott svalt också. Men lite lyxigare när det är ljummet & precis nygräddat!

(Att förbereda detta någon timme innan gästerna kommer går utmärkt. Men ringla över oljan precis innan det går in i ugnen.)

Hemgjord rosmarinolja
1 dl neutral olja, raps eller solros
15-20 plockade blad färsk rosmarin

Gör så här
Häll ner ingredienserna i en cylinder.
Mixa slätt med stavmixern tills all rosmarin mixats in i oljan.
Filtrera oljan genom en tät sil, tepåse eller genom ett kaffefilter.
Mät upp i en liten söt flaska med lock och använd när det passar 🙂 Enkelt och roligare att göra själv!
Tack Mikaela Hedenskog att du efterlämnade lite olja som du gjorde hos mig i helgen, blev perfekt till tilltugget!

Tänk att något så enkelt kan bli så fasansfullt gott! 🙂
Smakligt tilltugg ♥

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin