Annons

Annons


Fish tacos deluxe med tempurafriterad torsk, mango- avokadosallad & het srirachamajjo!

I ♥ Fish tacos 🙂  recept ↓

DSC_2662
4 pers, 25 min

Ingredienser
400 g torskfilé, strimlad i 6-7 cm långa bitar (2 cm breda)
1 påse tempuramix, typ SantaMaria (+ 2 dl vatten)
4-5 dl rapsolja (frityrolja)

Mango-chili-avokadosallad
1 mogen mango, tärnad i små tärningar
1/2 röd chilifrukt, finstrimlad
1/2 kruka färsk koriander, hackad
1/2 pressad lime
1 nypa flingsalt

Annons

Srirachamajjo
2 äggulor
1/2 tsk rödvinsvinäger
1/2 tsk dijonsenap
2-2 1/2 dl rapsolja
1-2 msk Sriracha-sås (efter smak och tycke pga styrkan)
1/2 pressad lime
salt, efter smak

Tillbehör
Små tortillas
Mixsallad
Limeklyftor

Gör så här
Srirachamajjo
1. Rör samman äggulor, rödvinsvinäger & dijonsenap.
2. Vispa konstant och droppa i oljan successivt tills det blir en tjock, trevlig majonnäskonsistens.
3. Smaka upp majonnäsen med sriracha och limejuice. Salta & smaka av!
(Ställ svalt fram till servering)

Mango- chili & avokadosallad
1. Kärna ur och tärna mangon smått.
2. Finstrimla chilifrukt och hacka i koriander. Rör samman.
3. Kärna ur och tärna avokadon och vänd ner i salladen.
4. Pressa över rikligt med lime och salta, smaka av. (Lägg plast över och ställ svalt)

Tempurafriterad torsk
1. Strimla torskfiléerna i ca 6-7cm långa, 2 cm breda strimlor. (Salta lite lätt på bitarna)
2. Rör samman temopuramixen med iskallt vatten
3. Hetta upp oljan till 175-180 grader
4. Doppa 3-4 fiskbitar i tempurasmeten och lägg ner i den heta oljan. Låt fritera tills de får fin gyllene färg. (ca 2-3 min)
5. Ta upp, lägg på hushållspapper och salta. (Lägg in i ugnen ca 80 grader, om de får vänta en stund innan servering)
Tips!
Det är verkligen toppen om man har Allt förberett när man friterar fisken så att det bara är att bygga sin taco ganska direkt efter friteringen. Så bibehåller den sitt krisp.

Servering
Lägg ut en tortilla på en tallrik. Lägg på en näve mixsallad, sedan mango-chili-avokadosallad. Lägg på två tempurafritterade torskbitar, toppa med rikligt av srirachamajjo och dekorera med massa färsk koriander! (Servera någon limeklyfta till som vardera kan pressa över sin taco)

DSC_2652

Smakbomb där alla smaker gifter sig i munnen och ger den där underbara smygande hettan man vill åt 🙂

DSC_2650

Ett måste att testa hemma, det är enklare än vad man tror!

Lycka till, Kram Catarina

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin