Annons

Annons


Friterade Wonton’s med Wasabikräm & löjrom

Happy Friday & SEMESTERVIBES!!
Ikväll blir det löjrom och bubbel för att fira att semestern startar idag 🙂
Här kommer recept på ett riktigt läckert tilltugg som känns lyxigt men faktiskt är väldigt enkelt att göra. Alla älskar väl Kalix-löjrom? Nu i kombination med wasabikräm & friterade Wonton-ark.

Annons

DSC_0344 kopia

10-12 snittar, 30 min

Ingredienser
10-12 Wontonblad (Dumplingark – finns i frysen i välsorterade butiker)
100 g Wasabi- färskost
3 msk Crème fraiche 34 % fetthalt
70-80 g Kalix löjrom
1 salladslök, finstrimlad

2 dl rapsolja, till fritering

Garnityr
Ärtskott

Gör så här
Klipp Wontonbladen som från början ligger i små fyrkanter i ett ark, runda. (Vik 5-6 blad åt gången och klipp en halvmåne, vik upp & vips alla är runda.)
Mät upp olja i en mindre kastrull så att 1 cm upp mot kanten täcks.
Hetta upp till 155-160 grader, sätt ner en termometer så ser du.
Ta ett ”blad” åt gången med en tång eller pincett i ena kanten. Börja med att fritera halva cirkeln i oljan. När den puffat upp och fått en krispig yta (ca 10-15 sek), nyp tag med pincetten i den friterade delen och fritera andra sidan. Wontonbladet skall bli format som ett Tacoskal. (Har man en ställning hemma som kan hjälpa att fritera taco-bågar så mät upp mer olja och fritera med hjälp av hållaren)
Att fritera wontonblad går fort, på ett par sekunder är dem krispiga & gyllene.
När friteringen är klar, lägg dem friterade skalen på ett hushållspapper och salta lite lätt.

Wasabikrämen
Blanda samman Crème Bonjour Wasabi färskost men crème fraichen, smaka av och känn wasabins mjuka ton.
Fyll wasabikrämen i en liten spritspåse och spritsa önskad mängd i varje skal. Lägg på en sked löjrom på varje och toppa med strimlad salladslök.

Dekorera med ärtskott och servera direkt!

DSC_0331 (2)

Ett kul tilltugg som kommer imponera på dina gäster & vänner. Dessa godingar med lite asiafusion serverade tillsammans med ett glas bubbel är bara så himla gott!

DSC_0346 (1)

Lycka till där hemma! 🙂 Kram

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin