Annons

Annons


Fröknäcke som både är nyttigt, glutenfritt & bara så gott!!

God morgon!
På morgonen vill jag äta nyttigt & något mättande. Det blir oftast kokt ägg eller scrambled eggs, en bärsmoothie eller färskpressad apelsinjuice och lite fröknäcke med något gott pålägg. Och såklart en stor kaffe-latte 🙂
En bra dag startar med en bra morgon. Här kommer receptet på mitt fröknäcke jag ofta gör. Det är enkelt att göra, gott så in i bomben och såklart fyllt av energi!

Annons

DSC_1988

15 min + 75-80 min ugn, 2 mindre plåtar

Ingredienser
1 dl majsmjöl
3/4 dl pumpakränor
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
2 msk krossade chiafrön
1/2 dl hela linfrö
1/2 dl avokado-olja el rapsolja
2 dl vatten, kokande
1/2 tsk salt, eller efter smak

Sätt ugnen på 150 grader och lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt.
Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
Koka upp vatten och häll över fröblandningen. Tillsätt oljan samtidigt.
Låt frösmeten svälla ca 12-15 min
Häll ut smeten på plåten och tryck (kavla) ut tunt. Om man lägger ett smörpapper ovanpå går det lätt att få ut den och då blir den blir tunn och fin.
Ställ in plåten i ugnen i ca 50 min. (Knäckebröd skall ”torka”. På så vis blir det knaprigt och härligt.)
Blir ytan för brun, sänk värmen. Men lite gyllene vill vi ha!
När tiden gått. Ta med fördel bort fröknäcket från bakplåtspappret och låt ”torka” vidare på galler, i ugnen i 20-30 min till.

DSC_1997

Knäck fröknäcket i önskat stora bitar och njut med en  klick smör och en nypa flingsalt 😉 MUMS!!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin