Annons

Annons


Glutenfri kladdkaka – enkelt & supergott!

1 kladdkaka, ca 12-14 bitar

Ingredienser
150 g smör
3 ägg
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl strösocker
1,5 dl kokosmjöl, mandelmjöl eller hasselnötsmjöl
1 tsk vaniljsocker (el 1 krm vaniljpulver)
1 dl kakao
1 nypa flingsalt

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 170-180 grader.
2. Smöra och mjöla (kokosmjöl, mandel el hasselnötsmjöl) en springform täckt med bakplåtspapper. 3. Strö lite vaniljsocker på botten.
4. Smält smöret i en kastrull och blanda samman alla torra ingredienser i en skål, blanda väl.
5. Rör ner blandningen i det smälta smöret och tillsätt sedan ett ägg i taget.
6. Rör till en slät och fin smet, fyll upp i den smorda formen.
7. Sätt in i mitten av ugnen i ca 15-16 min. Kakan skall ha en kladdig ”mitten” men inte rinnig.

Ta ut, låt svalna och servera till en klick grädde el glass ♥

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin