Annons

Annons


Glutenfria Västerbottenvåfflor med crème fraiche & löjrom!

Annons

Glutenfritt!
Snart Våffeldagen… Nämligen på lördag den 25:e mars!
Funderar ni på förrätt? En lyxig Brunch? Eller bara vill äta något enkelt med riktigt lyxigt en fredagskväll tillsammans med ett glas bubbel?
Då har jag den perfekta rätten för er 🙂
Glutenfria västerbottenvåfflor med löjrom, crème fraîche, finhackad rödlök toppat med gräslök. Gott, lyxigt, enkelt & glutenfritt ♥


4-5 våfflor, (4-5 pers)

Ingredienser
3 ägg
1  1/2 dl vispgrädde
2  tsk fiberhusk
1  1/2 dl mandelmjöl
1  1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 1/2-2 dl riven västerbottenost

100-150 g löjrom (gärna Kalix)
2 dl crème fraiche
1 liten rödlök, finhackad
gräslök, dekoration
nymalen svartpeppar

Gör så här
(Värm upp våffeljärnet, och sätt igång ugnen på 100 grader)

1. Vispa samman ägg, vispgrädde, mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt.
2. Riv västerbottenosten och rör ner i smeten.
3. Pensla våffeljärnet med smör och häll sedan upp lagom med smet för en våffla i järnet. Låt grädda ett par min, tills gyllene. Repetera med resten av smeten!
4. Vartefter våfflorna blir klara, lägg in på galler i den varma ugnen så de håller sig fina tills prepp.
(Dessa våfflor blir aldrig lika krispiga som frasvåfflor, dom blir lite mer ett mellanting mellan pannkaka och våffla i konsistens. Men osten hjälper till så gott det går att krispa till våfflorna.
5. Preppa varje våffla med syrad grädde, löjrom, finhackad rödlök och toppa med gräslök & nymalen svartpeppar. Servera direkt!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin