Annons

Annons


Grillad entrecôte med pico de gallo & avokadokräm!

Hur skönt är det inte att grillsäsongen äntligen har tagit fart? Jag blir helt manisk! Jag har verkligen grillat varje dag sedan förra veckans vackra väder slog till. 🙂
Här kommer en riktig fredags- eller ”helg-hit”, kombon är magisk och så enkel!!
Här kommer receptet ♥

Annons


4 pers, 30 min

Ingredienser
4 bitar Entrecôte à 200 g st
Färsk timjan
Salt
Peppar

Pico de gallo
3-4 stora kvisttomater
1 rödlök, finhackad
1 kruka färsk koriander
1 pressad lime
1 krm salt

Avokadokräm
3-4 stora mogna avokados
1/2 tsk limejuice
salt, efter smak

Majskolvar
4 st förkokta majskolvar

Gör så här
1. Salta & peppra köttet på båda sidorna och lägg på ett par kvistar färsktimjan. Både över och under köttet. Låt ligga rumstempererat minst 1 h. (Jag lade in köttet och kryddor i vakuumpåse för att maximera smakerna. Men det går såklart bra utan också)

2. Gör i ordning Pico de gallo’n
3. Finhacka rödlöken och tomaterna och lägg i en skål.
4. Hacka ner koriander och pressa rikligt med lime över.
5. Salta och smaka av. Är det fortfarande väldigt surt från limen, salta lite mer. Är det inte surt alls, pressa i mer lime!

6. Gör till sist avokadokrämen.
7. Kärna och gröp ur avokadosarna. Mosa i en skål till en slät kräm och tillsätt salt & lime efter smak. Gör inte avokadokrämen för sur, eftersom pico de gallo salsan är syrlig i sig.
8. När avokadokrämen är slät och fin, toppa med lite limesaft så att röran inte blir brun i kylen fram till servering. Täck med lite plast fram tills det är dags att lägga up maten på tallrikar.

9. Sätt igång grillen och in vänta lagom temp.
10. Grilla köttbitarna 1-1,5 min / sida och låt dom få en riktigt härlig grillad yta och en perfekt Medium insida!. (Grilla samtidigt dom förkokta majskolvarna försiktigt)
11. Låt köttbitarna ligga ett par minuter innan du skär upp dom. (Man kan såklart servera hela köttbitar, – smaksak 🙂

Preppa tallrikarna
10. Lägg upp köttet, toppa med en rejäl klick avokadokräm och lägg pico de gallo på sidan av köttet. Toppa med någon färsk ört, lägg upp majskolvarna på sidan och servera direkt!

Så himla fräscht!! SOMMAR-känsla i gommen ♥

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin