Annons

Annons


Hälsosamma zoodles med köttfärssås & friterad persilja

Heej på er finingar!!
Hur mår ni så här mitt i sommaren ? (Och vad äter ni??)
För oss har det blivit massa grillat, mycket bröd, potatis och annat gott. -Det är ju Semester!
Men idag (måndag) skall vi vara lite nyttigare och göra en av mina vecko-favoriter. Zoodles med köttfärssås och friterad persilja. Gott, enkelt & nyttigt!!

Annons


4 port, 25 min

Ingredienser

400g nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 stjälkar selleri, finhackade
1 morot, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
390g krossade tomater (1 burk)
¾ grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
Salt & svartpeppar, efter smak

3-4 zucchini’s
3 msk olivolja
½-1 tsk salt

Friterad persilja
Kruspersilja (ett par små buketter ”kronor”)
3-4 msk neutral olja
salt

Gör så här
Zoodles
Tvätta och strimla zucchinin i en spiralizer så att zucchinin blir som långa spaghetti. Nu blir det ”zoodles” när det är av zucchini. Lägg allt i en skål och strö över rikligt med salt.
Saltet gör nu så att vattnet i zucchinin dras ut, och det hälls sedan bort. Låt stå och dra tills köttfärssåsen är klar.

Köttfärssås
Finhacka lök, selleri och morot. Fräs mjukt i olivolja på medelhög värme i ca 3 min.
Hacka sedan i vitlöken.
Bryn köttfärsen in en annan panna och blanda sedan ner i dom frästa grönsakerna.
Tillsätt krossade tomater, torkad oregano, buljongtäring &tomatpuré. Låt små-puttra i ca 10 min. Smaka upp med salt och nymalen svartpeppar

(Friterad persilja)
Man behöver absolut inte fritera persiljan om fritering känns läskigt och främmande. Hacka då bara persiljan och lägg på toppen vid servering. Vill man ändå testa att fritera så gör man så här:

Mät upp några msk neutral olja i en panna, när oljan är het (180 grader), släng i några persiljeblad ”kronorna” och låt oljan fritera bladen. Det går fort, persiljan är färdig att tas upp när det slutar fräsa och tystnar. (3-4 sekunder) Lägg upp på hushållspappaer & salta.

Steka zoodles
Ta upp zoodles’en ur skålen och krama ur vattnet. Torka gärna av dom med lite hushållspaper och häll bort vattnet som blivit i skålen.
Mät upp rikligt med olivolja i en bred stekpanna. När pannan är het, vänd ner zucchinistrimlorna. Rör om, vänd och stek ett par min, ca 3 min. Smaka upp med eventuellt mer salt och nymalen svartpeppar.
Obs! Stek inte för länge, vi vill fortfarande ha lite tuggmotstång, men att dom är varma rakt igenom.

Servering
Lägg upp Zoodles snyggt på en tallrik. Toppa med köttfärssåsen och några små fritterade persiljekronor.
Riv över massor av lagrad parmesan som ger den där lilla extra nötiga touchen, pricken över i’et!

Hälsosamt & magiskt gott!!

Smaklig spis!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin