ANNONSSAMARBETE MED Ankarsrum

Hamburgare – Att mala köttet själv i Ankarsrumassistenten!

Att mala kött till att göra hamburgare tycker jag är halva grejen med just burgare.
Man vet precis vad som mals ner och på så sätt vet man vad som hamnar i magen.
Här har man ju chans att påverka så mycket. Smaker, konsistens, kvalité och struktur.
Jag maler alltid mitt kött när vi skall grilla eller steka hamburgare, oslagbart!
Många blandar kött som bringa & biff till just burgare, och det är supergott. Men jag kan tycka att samma resultat kan nås genom att mala en fin bit högrev med hög kvalité.
Här kommer mitt recept på hur jag gör och hur det ser ut när min Ankarsrum-kvarn jobbar 🙂

Ingredienser
900 g högrev i bit, uppskivad i mindre bitar (2×2 cm)
1-2 tsk salt
Nymalen svartpeppar, efter smak

Gör så här
Skär köttet i tärningar. Ansa och ta bort senor och överblivet fett, men fettet som är insprängt skall såklart vara kvar. Det ger både mörhet och smak till hamburgaren.
Mal köttet relativt grovt, men mal det gärna i kvarnen 3 ggr omgångar.
Låt köttet som precis malts ligga på tallriken under och salta / peppra. Pilla inte med köttet för mycket, bara med lätta, luftiga tag.
Fördela den malda högreven i en ”stans”, tryck till med handen och forma runda fina burgare.
Grilla eller stek burgarna tills insidan är rosa, alltså ”medium”. ca 2-3 min / sida.
Fint kött med bra kvalité bör i min värld aldrig ätas well done 🙂

Högreven uppskuren i mindre bitar ca 2×2 cm och skall nu skäras i mindre bitar och malas i min härliga Ankarsrumkvarn ↑

Allt tillbehör till kvarnen är nu fast på maskinen, så nu är det bara till att börja mala.
Jag använder plattan med ganska grova hål, eftersom jag inte vill ha finmald färs till mina burgare.
Se nedan så härligt ↓

Hur underbart är det inte att mala sitt eget kött ?
Älskar att man kan påverka så mycket av sin matlagning..
Tips!
Man kan faktiskt krydda det tärnade köttet innan man kör det i kvarnen, så mixas kryddorna in automatiskt, smart!

Här formas det ”patty’s”, som det heter i Hamburger-landet USA 🙂

Använd en ”stans” för att forma fina, jämna och helt runda burgare.

Godare kan burgare inte bli!
Har ni ingen kvarn eller assistent som min Ankarsrum Original, så måste ni skaffa. GULD värt!! ♥

Just nu får ni rabatt på en Assistent + köttkvarn när ni uppger kampanjkoden ”MÄSTERKOCKEN” här. Passa på!

LÄS OCKSÅ

(0)






Senaste från Elle Mat & Vin
ANNONSSAMARBETE MED Ankarsrum