Annons

Annons


Jalapenopoppers!

I samarbete med Crème Bonjour fick jag en spännande uppgift. Att hitta på ett nytt recept på ett tilltugg med en utav deras nya färskostar, Jalapeno!

Experimenterade lite i köket och här kommer receptet på dessa fantastiskt goda små tilltugg, Jalapenopopers. Perfekta tilltugget till festen & minglet!

Annons

DSC_0218 (2)
20 min, 10-11 st Jalapenopoppers

Ingredienser
75 g Crème bonjour jalapeno färskost
150 g riven mozzarella & cheddarmix (1 påse)
1 krm salt
nymalen svartpeppar, efter smak

Panering / Fritering
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl pankoströbröd
3-5 dl rapsolja, till fritering

Gör så här
Rör samman jalapenofärskosten med den rivna mozzarella- & cheddarmixen, salta och peppra. Rör till en jämn, tjock smet. Den skall bli så pass tjock att du kan forma en boll med händerna.
Rulla bollar med händerna (à 20 gram st), och doppa / panera först varje ostboll i vetemjöl, sedan ner i uppvispat ägg och till sist ner i pankoströbrödet.
Se till att ostbollen täcks väl av alla moment, mjöl, ägg, panko så att osten ”kapslas” in och håller sig instängd i bollen vid fritering.
Häll upp olja i en mindre kastrull. Värm upp oljan till 155-165 grader och fritera ett par bollar i taget, ca 2-3 min tills de blir gyllene.
Lägg upp de färdigfriterade ostbollarna på hushållspapper och lägg in i ugnen på 90-100 grader fram till servering. I ugnen behåller dem värmen och sitt krisp om du inte tänker servera dem på studs.

Ta en tugga och njut av en riktigt krispig utsida fylld av en krämig och härlig insida, där hettan bara smyger sig på lite försiktigt. Makalöst gott!

DSC_0214 (1)

Tips!
Önskas en ”hetare” variant på jalapenopoppers så kan man finhacka i lite inlagda jalapenos i ostsmeten innan man formar bollarna.

DSC_0210 (1)product-jalapeno

-I samarbete med Crème Bonjour-

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

AnnonsAnnons
Senaste från Elle Mat & Vin