Annons

Annons


Kebab på spett med bulgursallad & vitkökssås!

Här kommer ett middagstips som verkligen gick hem hemma hos mig igår. Galet gott! Jag älskar verkligen turkiska smaker. Vi reser väldigt ofta till Turkiet då familjen har massa vänner där, så den turkiska matkulturen ligger mig väldigt nära. Jag tror verkligen ni måste prova, jag lämnar smakgaranti på denna. 🙂

Annons

Receptet är himla enkelt och kommer här!

4 pers, 30 min

Ingredienser

Kebab-köttfärsbiffar
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1/2 tsk paprikapulver
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 tsk sambal oelek (el  1/2 msk Go Chu Jang chilisås)
1 msk olja (oliv )

Bulgursallad med tomat & fetaost
2 dl bulgur + 4 dl vatten + salt — Koka 12 min, låt svalna helt
3 solmogna röda kvisttomater, finhackade
1 kruka persilja, finhackad
1/2 rödlök, finhackad
150 g fetaost, skuren i tärningar

Yoghurt & vitlökssås
3 dl yoghurt
1/2 pressad vitlöksklyfta
Salt, efter smak

Gör så här
Kebab
1. Vispa upp ägget i en bunke med, pressad vitlök, salt, spiskummin, paprikapulver och olja.
2 .Arbeta in köttfärsen till en fin, jämn färs.
3. Forma avlånga, lite platta biffar och lägg på ett smörpapper fram till stekning strax innan det skall serveras.

Bulgursallad med tomat & fetaost
1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. (bulgur, vatten + salt kokas 12 min)
Låt svalna helt innan salladen blandas.
2. Finhacka tomater, persilja & rödlök.
3. Blanda samman avsvalnad bulgur med tomathack, persiljehack & rödlöken.
4. Toppa med kuber av fetaost och blanda samman salladen
(Vill man kan man smaka upp med några droppar citron & olivolja. Men lika gott utan, så där kan man själv välja 🙂  )

Yoghurt- & vitlökssås
1. Blanda samman den turkiska yoghurten med pressad vitlök och salt. Smaka av och ställ svalt tills allt skall serveras.

Steka / grilla kebaben
1. Stek dom avlånga lite platta kötfärsbiffarna (kebaben), ca 2-3 min i smör (Tills kärnan är genomstekt)
2. Eller trä kebaben på platta spett och grilla dom på grillen.
Tips! Grillar man spetten så är det bra att pensla dom med olja innan så att dom inte fastnar i gallret på grillen

SÅ himla gott!! Perfekt mat en dag som denna. Jag lovar 🙂

Servera den härligt smakrika kebaben till den fantastiskt goda bulgursalladen & den svala, fräscha yoghurtsåsen! 

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin