Annons


Kladdkakan som har ALLT!

Vi får inte nog av härliga kladdkakor va? Nä, tänkte väl det… 🙂
Här kommer receptet på en fantastisk kladdkaka som inte fattas något. Kladdig botten, fluffig marshmallow, chokladtryffel, sött, salt. Ja, jag behöver nog inte säga så mycket mer än att ni måste testa!

Annons

12 bitar, 25 min

Ingredienser
Kladdkaka (Grundrecept)
150 g smör, smält
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl strösocker
1/2 msk vaniljsocker
2 ägg
1 nypa flingsalt

Mellanlager 
2 dl mini marshmallows
2 dl karamelliserad mjölk ”Dulce de leche”

Chokladryffel- / ganache
200 g mörk el ljus choklad, alt schweizernöt (efter smak & tycke)
1 dl vispgrädde
1 nypa flingsalt (om önskas – ej nödvändigt)

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en 20 cm springform med smör och sikta över lite vaniljsocker. (Jag lägger bakplåtspapper i botten på springformen, sedan spänner jag fast ringen runt. Så att kakan sedan ligger direkt på pappret. – Lättare att ta av kakan från formen ♥ )
2. Smält smöret i en kastrull, dra sedan bort kastrullen från värmen.
3. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål, blanda väl.
4. Tillsätt blandningen i det smälta smöret, blanda väl.
5. Knäck i ett ägg i taget och rör till en slät, tjock & glansig smet.
6. Häll smeten i den smorda formen och ställ in kakan i ugnen i 13-14 minuter.
7. Öppna luckan när 13-14 min gått och strö över mini marshmallows jämt fördelat på hela kakan. Stäng luckan och låt kakan gå ytterligare 5 min. (Nu blir marshmallows’en mjuka och flyter lite ihop.
8. När tiden gått, ta ut kakan och låt den svalna ca 5-10 min.
9. Bred på den karamelliserade mjölken ”Dulce de leche” jämt med en spatel eller sked.

Chokladtryffel- / ganache
1. Koka upp grädden, dra bort kastrullen från värmen och bryt i chokladen i mindre bitar. Rör tills all choklad smält och du fått en blank och fin tryffel.
2. Häll chokladen över kakan och strö till sist på lite flingsalt (valfritt). Ställ svalt i kylskåp tills kakan svalnat helt rakt igenom. (ca 3-4 h)

Servera denna ljuvliga tryffelkladdkaka till en kula vaniljglass eller en klick lättvispad grädde 🙂

Börjar man kan man inte sluta. Mmm…

Smaklig dessert mina vänner ♥
Denna måste ni prova baka när ni vill bjuda på en riktig deluxe efterrätt & en redig kladdkaksbonanza!!

Kram på er 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin