Annons

Annons


Kladdkakans dag!! Det firar vi med min smarriga White lion kladdis & lättvispad grädde!

White Lion-kladdkaka är en klassisk vit kladdkaka där man lägger ner bitar av Lions chokladgodis, i detta fall White Lion’s, alltså vit choklad. Godiset/chokladen finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.
Denna kladdigt, sega kaka & dessert är magisk. Ni måste prova!

Annons

DSC_0941

Ingredienser
150 g smör, smält
200 g vit choklad
2 dl strösocker
1/2 msk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl

Tillbehör
Lättvispad grädde

Gör så här
1. Smöra & mjöla en 20 cm springform. (Mjöla med mjöl och vaniljsocker.)
2. Sätt ugnen på 165-175 grader varmluft.
3. Smält smöret och hacka i den vita chokladen. Ta bort från plattan och rör tills all choklad smält ihop med smöret.
4. Tillsätt alla andra ingredienserna rakt ner i kastrullen och rör samman till en slät smet.
5. Häll ner smeten i den mjölade formen.
6. Skär mindre bitar av Lion-chokladen, typ cm tjocka bitar. Sätt ner i smeten och tryck ner dem med fingret. (Bäst är om dem hamnar under eller helt i jämnkant med smeten)
7. Sätt in i nedre delen av ugnen i 24-27 min. Allt beror på hur din ugn funkar såklart. Känn på kakan, den skall vara kladdig i mitten med inte ”rinnig”.
8. Ta ut och låt svalna. Servera kakan lite ljummen med lättvispad grädde!

DSC_0940

Happy Kladdkakans-dag 🙂

Kram C

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin