Annons

Annons


Kokostoppar med hint av citron & vanilj

Hur gott är det inte med kokostoppar? Det är enkelt att göra (på 25 min är fikat färdigt), gott så in i bomben & till och med glutenfritt. Bra va? 🙂
Mina kokostoppar väljer jag att smaksätta med vanilj och lite citronskal, fantastiskt gott! Här kommer receptet.

Annons

11-12 st, 25 min

Ingredienser
50 g smör, smält
200 g kokosflingor
1 dl strösocker
2 ägg
1/2-1 krm vaniljpulver
lite rivet citronskal (max ett krm)

Gör så här
1. Sätt ugnen på 165-170 grader varmluft.
2. Smält smöret.
3. Rör ihop ägg och socker i en bunke, tillsätt sedan kokosflingorna.
4. Rör i vaniljpulver, lite rivet citronskal & det smälta smöret i smeten och låt sedan stå 8-10 min för att dra.
5. Forma 11-12 toppar med hjälp av en sked och ställ snyggt på en plåt med bakplåtspaper.
6. Sätt in i ugnen i 15 min tills toppen blir lite gyllene. (Sänk värmen om topparna blir för mörka)
7. Ta ut och låt svalna.

Tips!
Vill man så kan man doppa botten av kokostopparna i smält mörk choklad när dom svalnat helt, för lite extra lyxiga kokostoppar. Men jag lovar er, dom är goda som dom är 🙂

Bjud dina nära och kära på en god fika såsom dessa enkla kokostoppar. ♥
Och har ni inte testat min galet goda Kladdkaka med dumle & havssalt så tycker jag att det är dags, smakgaranti!! 😉

Ha en härlig dag, Kram C

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin