Annons

Annons


Krämig chokladkaka med mintkrokant & polkakrisp!

Choklad, choklad och ännu mer choklad ♥
Kombinationen av choklad och mint är ju bara helt makalös. Att äta denna kladdiga choklad- och mintkrokantkaka med polkakrisp sådär lite ljummen ihop med en klick vispad grädde är bara så galet gott!!
Finner ett ord för denna dessert / bakverk:  FABULOUS!!

Annons

DSC_0650 (1)
DSC_0674 (1)
60 min, 10 bitar

Ingredienser

200 g smör, rumstempererat
4 dl strösocker
ägg, gärna ekologiska
3 dl vetemjöl special
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl kakao
100 g Marabou Mintkrokant

Glasyr
100 g Marabou Mintkrokant
50 g mörk choklad 70%
3/4-1 dl grädde, upphettad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 170 grader varmluft.
2. Smöra och mjöla en rund springform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Eller en ”hjärtformad” som jag använder. Använd Mjöl & kakao när du bröar formen. Och sikta gärna lite vaniljsocker i botten på formen.
3. Vispa rumstempererat smör och socker poröst och pösigt med elvisp.
4. Vispa sedan i ett ägg i taget.
5. Blanda samman de torra ingredienserna i en separat bunke och smält chokladen över vattenbad, eller på låga grader i mikron (180 grader)
6. Vispa ner den smälta chokladen i ägg- och smör-vispet, och vänd sedan ner dem torra ingredienserna till en jämn smet.
7. Häll upp smeten i den väl smorda & mjölade formen och sätt in i ugnen i 40 min. Ta ut och låt svalna något, (gärna ljummen vid servering)

8. Koka upp grädden, dra bort från plattan och bryt ner chokladen i bitar i den varma grädden. Rör tills chokladen och grädden smält samman och blivit en härlig glasyr. (behövs mer grädde värm upp en extra kopp i mikron och rör i successivt till en bra konsistens på glasyr)

9. Häll chokladglasyren över kakan och toppa med krossade polkagrisar.

DSC_0671

Magi för både smaklökar och själ! 🙂

DSC_0667

Den är verkligen lika god som den ser ut…

DSC_0655

Bjud dina gäster eller din käresta på en hjärtlig dessert ♥
Lycka till, Kram Catarina

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin