Annons

Annons


Krämig kyckling med örter & parmesan!

Om inte denna krämiga kycklingrätt med timjan, vitlök & parmesan blir en favorit hemma hos er, då vet jag inte vad! 🙂
Herregud så gott detta var! En riktigt fullträff på alla sätt, och på 15 min var det klart! Receptet kommer såklart här ♥

Annons

4 pers, 15 min

Ingredienser
4 kycklingfiléer, delade på hälften till 8 tunna, hela filéer. (minutfiléer typ)
2 dl crème fraiche 34 %
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk kycklingfond
1 msk dijonsenap
2 msk vitt vin
1/2 dl färsk timjan, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
Smör, att bryna kycklingen i

Tillbehör
20-30 g riven parmesan (lagrad 30 månader)
Basmatiris i portionspåsar (2 påsar till 4 pers)
Mixsallad, halverade cocktailtomater med mild olivolja & rödvinsvinäger

Gör så här
1. Koka riset enl anvisningarna på paketet.
2. Dela kycklingfiléerna på hälften till 8 st tunna hela filéer. (Minutfiléer)
3. Salta och peppra på båda sidorna.
4. Bryn filéerna ca 4 st åt gången, ca 2 min / sida. Lägg sedan över i en större kastrull eller en sauteuse.
5. När alla filéer är brynta och överlagda i suteusen, tillsätt crème fraiche och matlagningsgrädde i stekpannan och vispa ur den. (På så vis tar vi vara på smakerna som bildats i pannan.)
6. Tillsätt kycklingfond, dijonsenap, vitt vin och hackad färsk timjan. Salta & peppra efter smak.
7. Häll såsen över kycklingfiléerna och tillsätt färsk, finhackad vitlök, rör om och låt allt puttra samman. Ca 5-6 min räcker, så är kycklingen genomstekt. Men skär alltid i tjockaste delen av kyckling för att vara helt säker.
8. Smaka av, gott va? 🙂
9. Servera denna krämigt härliga kyckling tillsammans med ris och massa riven parmesan uppe på toppen. Och såklart en grönsallad med syrlig vinägrett!

Jag lovar dig… SÅ GOTT!!

Inte dom bästa bilderna, men jag lämnar smakgaranti på denna rätt 😉

Stor kram och smaklig spis i veckan ♥

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin