Annons

Annons


Krispig Quornburgare med fräsch sallad, picklad rödlök och mango & currydressing

Sponsrat inlägg, i samarbete med Quorn

Så har jag tillagat en härlig hamburgare där ”köttet” såklart är utbytt till Quornfiléer som jag panerat i pankoströbröd för att få till det där härliga krispet i burgaren.
Till det har jag gjort en krämig mango & currydressning som bryts fint utav den picklade rödlöken och massa krispig och fräsch sallad!
Så himla gott.. Ni måste bara testa Quorn!!. (Jag skulle aldrig flagga för något jag inte tycker är bra, det vet ni)
Receptet kommer här 🙂

Annons

DSC_2119

Ingredienser
Panering av filéer
6 quornfiléer (1 paket)
1/2 dl vetemjöl
1-2 krm ingefära
1 ägg, uppvispat
1 dl panko-ströbröd
Salt
peppar

Mango & currydressing
1,5 dl creme fraiche 34%
1 msk majonnäs
3 krm curry
1 msk mangochutney, utan bitar
1 mogen färsk Mango, tärnad
Salt & peppar, efter smak

Picklad rödlök
1/2 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten

Tillbehör
Hamburgerbröd
Sallad, välj din favorit

Gör så här
1.Börja med att picka rödlöken. Koka upp vatten, ättika & socker snabbt. Ställ åt sidan och låt svalna en aning. Skär tunna ringar av rödlöken och lägg ner i en skål. Häll ättikslagen över och lägg på ett lock. förvara i kylskåp.

2.Rör ihop dressingen. Crème fraîche, curry, majonnäs, mango chutney och vänd tillsist ner tärnad mango. Salta och peppra efter smak och ställ svalt fram till servering.

3. Panera Quornfiléerna.
Tina quornfiléerna ( Jag tog fram dem 3-4 h innan tillagning)
Blanda samman mjöl och malen ingefära, lite salt och nymalen svartpeppar i en skål.
Knäck ett ägg och vispa upp det i en annan skål. Och mät upp panko-ströbröd i en tredje skål-
Doppa filéerna först i mjöl-& ingefära mixen, sedan ner i ägget och tillsist i panko-ströbrödet. Lägg upp på ett fat.
Stek de panerade quornfiléerna i en rejäl klick smör i ca 5-6 min på varje sida tills de blir gyllene & härligt krispiga. Håll koll på värmen så att det inte bränns. (medelhög blir toppen)

4. Rosta hamburgerbröden med innersidan uppåt i ugnen ett par minuter innan servering. (Ca 200 grader i ca 3 min) Det är trevlig att få en lite rostad yta på brödet 🙂

5. Montera quornburgaren!
Skär filéerna snett på mitten i två delar eller lägg dem på hamburgerbrödets botten hela. Toppa med mango & currydressing, massa fräsch sallad och picklad rödlök. (Jag lade på lite extra tärningar av färsk mango också). Lägg till sist på locket på burgaren och servera!
DSC_2128

Så himla gott.. En hamburgare behöver ju inte bara innehålla kött 🙂

DSC_2114

Lycka till där hemma, Kram C!

Sponsrat inlägg, i samarbete med Quorn

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin