Annons

Annons


Krispigt parmesanpanerade Quornfiléer med citronsås, färskpasta & ruccola, toppat med riven parmesan!

Sponsrat inlägg, I samarbete med Quorn

Här kommer ett ytterligare ”kött-fritt” recept gjort på quornfiléer.
Så himla gott och jag kan starkt rekommendera att testa detta recept. Vi är helt ”hooked” här hemma på quorn nu efter ha testat i flera dagar 🙂
Här kommer receptet!

Annons

DSC_2080 DSC_2079
4 pers, 25 min

Ingredienser
400 g färsk pasta
1/2 dl vetemjöl
1 ägg, uppvispat
50 g riven parmesan
312 g Quornfilé  (1 påse – 6 st filéer)
20 g smör, att steka i

Citronsås
3 dl crème fraiche
2-3 msk vatten
1/2-1 msk grönsaksfond, (Jag som inte är vegetarian körde på kycklingfond)
1/2 citron, rivet skal & 1 tsk saft (ekologisk & noggrant tvättad)
Salt & svartpeppar efter smak

Tillbehör
4 nävar ruccola
20 g riven parmesan

Gör så här
Låt quornfiléerna tina. (Jag tar fram dem ett par timmar innan tillagning.)
Knäck ägget i en skål och vispa upp det. Mät upp mjöl i en annan skål och riv ner 50 g parmesan i en tredje skål.
Doppa quornfiléerna först i mjöl (se till att hela filén täcks), sedan ner i äggvispet och avsluta med att vända i den rivna parmesanen. Lägg upp på ett fat.

DSC_2063

Koka upp vattnet till pastan, salta väl och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Gör under tiden såsen.
Blanda samman crème fraiche, kycklingfond, vatten, citronsaft och rivet skal av citronen i en kastrull. Låt sjuda samman och smaka upp med salt & ev nymalen svartpeppar.

Stek quornfiléerna i en rejäl klick smör, var försiktig med värmen så att det inte bränns. Putta runt filéerna med en stekspade och se så att paneringen sitter kvar. Om det fastnar lite i stekpannan, skrapa lite under filén med stekspaden.
Bryn på filéerna i ca 6 min per sida. Vi vill ha en gyllenbrun härlig färg, men inte bränt!

Häll av pastan och lägg upp på tallrikar.
Börja med pasta och lite sås. Dela filéerna snett på hälften och lägg upp lite snyggt på pastan. Toppa med ruccola & massa riven parmesan.

DSC_2081

Man kan helt klart byta ut köttet till quorn!
Smaklig spis 🙂

Sponsrat inlägg, I samarbete med Quorn

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin