Annons

Annons


Lakritssemifreddo med vanilj & maräng!

På bara 10 min slår ni ihop en efterrätt som bara är himmelskt god!
Semifreddo är himla enkelt att göra och går att kombinera i många olika smaker. Här har jag gjort en lakritssemifreddo som jag varvar med maränger.
Lakrits och just saltlakrits är en STOR favorit hos mig ♥

Annons

6 pers, 10 min +  3h frys

Ingredienser
2 ägg
1 dl strösocker
3/4 msk vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde
2 tsk lakritspulver
ca 16 maränger

Gör så här
1. Klä insidan av en mindre brödform med plastfolie, ända upp på kanterna.
2. Dela upp äggvitorna i en bunke och vitorna i en annan.
3. Mät upp grädden i en tredje bunke.
4. Tillsätt vaniljsocker och socker i bunken med äggulor.
5. Vispa kraftigt äggvitorna till ett hårt, vitt skum (ca 3 min)
6. Vispa grädden fluffig
7. Vispa till sist äggulorna med socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Vänd sedan ner grädden och tillsätt lakritspulvret. (Alla lakritspulver har olika styrka på lakritssmak, så testa dig fram.) Tänk på att bara vända i smeten så att fluffigheten bibehålls.
8. Vänd till sist ner den hårt vispade äggvitan, vänd, vänd,vänd. Smaka av!
9. Strö ut en nypa lakritspulver i botten på formen.
10. Häll i 1/3 semifreddosmet, bred ut lite lätt så att botten täcks.
11. Krossa 8 st marängerna grovt, och häll på ett till lager glassmet som du gjorde första gången.
12. krossa nästa 8 maränger grovt över igen och toppa sedan med resterande glassmet.
13. Toppa med lite mer lakritspulver, om önskas.
14. Täck med lite plast och ställ in i frysen i minst tre timmar.

Ta ut semifreddon från frysen och ställ i kylskåpet ca 25-30 min innan innan efterrätten skall serveras.

Lycka till med denna galet goda efterrätt ♥

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin