Annons

Annons


Magisk kladdkaka med ljust muscovadosocker & Japp!

Kladdkaka kan vara bland det godaste som finns. I alla dess former!
Här kommer ännu en härlig variant med muscovadosocker & Japp. Försvinnande gott!!

DSC_1839

25 min, 1 kladdkaka (10-12 bitar)

Ingredienser
150 g smör
1 dl ljust muscovadosocker
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl special
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
100 g Marabou Japp

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175-180 grader
2. Smöra och bröa en 20 cm springform med smör, vetemjöl & vaniljsocker.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner i det smälta smöret och rör i ett ägg i taget. Rör till en jämn, tjock smet.
5. Hacka chokladen grovt och häll sedan upp hälften av smeten i formen. Häll över chokladbitarna och täpp sedan igen med resterande del av smeten.  (Chokladen vill inte ha direktkontakt med ugnen utan trivs bäst under/mellan smeten, där den smälter och blir sådär härlig.)
6. Sätt in formen i ugnen i 18-20 min (beroende på ugn), ta ut och låt svalna.
7. Servera Jappkladdisen med lätt vispad grädde eller en kula vaniljglass… Eller bara som den är!

Galet gott!!

DSC_1851

Godaste kladdisen just nu tycker jag! 🙂

DSC_1854

Lycka till, Kram C

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin