Annons

Annons


Magisk kladdkaka med Plopp & havssalt!

DSC_2706 (1)

25 min, 1 kladdkaka (10-12 bitar)

Ingredienser
150 g smör
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl socker
2 dl vetemjöl special
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 påse Plopp
1 krm salt
1 nypa flingsalt

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175-180 grader
2. Smöra och bröa en 20 cm springform med smör, vetemjöl & vaniljsocker.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke, (ej fling-saltet). Rör ner blandningen i det smälta smöret, direkt ner i kastrullen, rör samman. Rör i ett ägg i taget till en jämn, krämig smet.
5. Häll upp hälften av smeten i formen. Bryt Plopp-bitarna i två delar och fördela ut över smeten. Strö över lite flingsalt och fyll sedan upp med resterande del av smeten.

DSC_2701

(Chokladen vill inte ha direktkontakt med ugnen utan trivs bäst under/mellan smeten, där den smälter och blir sådär härlig.)
6. Sätt in formen i ugnen i 19-20 min (beroende på ugn), ta ut och låt svalna.
7. Servera Plopp-kladdisen med lätt vispad grädde eller en kula vaniljglass… Eller bara som den är.. Krämigare kladdkaka får man leta efter

DSC_2698

Lycka till ♥ Kram C

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin