Annons

Annons


Mini Schwarzwaldbakelser med vaniljgrädde & mörk choklad!

I samarbete med Tidningen Glutenfritt så kommer här ett enkelt & supersmarrigt recept på en riktig klassiker som är helt och hållet glutenfri av sig själv.
Att baka glutenfritt kan både vara klurigt men samtidigt enkelt. I detta fall när jag bakar mina Schwartzwaldbakelser så är det mkt enkelt, för mjölet i denna härlighet är hasselnötsmjöl.
Gott & Glutenfritt kursen som jag gått har verkligen fått mig att hitta genvägar / nya vägar till glutenfria rätter samt bakverk.
Här kommer receptet på mina små bakelser!

Annons

DSC_1256

35 min, 6 bakelser med tre lager, eller 9 bakelser med 2 lager

Ingredienser
4 äggvitor
2 dl strösocker
3 dl hasselnötsmjöl

Fyllning & Dekoration
Grädde (utefter hur många man tänker göra)
Vaniljsocker (efter smak)
Mörk choklad, hyvlad
Kakao, pudrat över

Gör så här
Sätt ugnen på 165-170 grader varmluft
Lägg ut bakplåtspapper på två plåtar. Använd något runt som ”mall” (Jag använde en rund stans som är 7 cm i diameter) och rita cirklar med en penna så att alla bottnar blir lika stora, 18 st.
Vispa äggvitorna hårt ca 2 min tills det blir vitt och fluffigt. Vispa ner halva mängden socker och vispa till en stadig maräng. Rör ner resterande socker och fortsätt vispa hårt. Vänd sedan ner hasselnötsmjölet med en slickepott. Smeten skall vara som en maräng där du kan vända bunken utan att något rinner ut.
Fyll upp i en spritspåse och klipp av spetsen så att mynningen är ca 1 cm bred. Spritsa en cirkel inifrån och ut ända till kanten i varje mall.
Sätt in plåtarna i ugnen i 12 min tills bottnarna blivit en uns gyllene, de skall inte alls ta mkt färg.
Ta ut, låt svalna och lossa dem försiktigt från pappret.

Fyllning & Dekor
Vispa upp grädde och smaksätt med vaniljsocker. Grädden skall vispas till den konsistens att den går bra att spritsa, men inte till smöör.. 😉 Slät, fin & fast grädde vill vi ha!
Lägg ut en botten, spritsa på grädde & lägg på en botten till. Dekorera med grädde, hyvlad choklad & pudrad kakao.
Önskar man göra ”mega-bakelser”, så upprepa samma moment men använd tre bottnar.. Personligen kan jag tycka att det räcker med två bottnar per person & bakelse, men bildmässigt så är det ju läckert med tre 🙂

DSC_1246

Mina bottnar blir lite mer åt Budapest känsla, som är lite mer marängiga / sega… Så himla himla gott!!

DSC_1259

Vill du veta mer om Glutenfritt, tex glutenallergi, glutenintollerans, recept & smarta tips så kan jag varmt rekommendera Gott & glutenfritt-kursen.

Nedan här finner du länk till kursen, kul & mkt intressant läsning. Kursen kostar 249 kr och är väl värd att göra!

https://app.coursio.com/invitation/b0627b7d-3932-497c-9be3-30dcc5bde852

I samarbete med Tidningen Glutenfritt

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin