Annons

Annons


Oxfilécarpaccio med rostade pinjenötter, ruccola, parmesan & tryffelkräm!

Förrätt till nyår? En ”nästan” klassisk oxfilécarpaccio med krispig ruccola, rostade pinjenötter, massa parmesan & en tryffelkräm (tryffelmajjo). Galet gott och man vill bara ha mer. Perfekt till nyår då det är lätt att förbereda. Här kommer receptet!

Annons

DSC_1934

4 port, 20 min

Ingredienser

200-250 g svensk oxfilé, skivad i 0,5 cm tjocka skivor (3 skivor / person)
1 påse pinjenötter (ca 1 /2 dl)
4 nävar ruccola
50 g riven parmesan
citron, några droppar

Tryffelmajjo
1 ägg
1,5.2 dl rapsolja
1/2- 1 tsk dijonsenap
1/2 tsk rödvinsvinäger
3-4 droppar citron
3-4 droppar tryffelolja
Salt, efter smak

Gör så här
Kavla ut oxfiléskivorna en efter en mellan smörpapper eller plast. Köttet skall verkligen bli löv-tunnt. Att lägga köttet mellan smörpapper eller plast och kavla uppe på gör att köttet kan bli riktigt tunt men håller ihop fint.
Lägg upp det lövtunna köttet fördelat på 4 tallrikar. Plasta in tallrikarna och ställ i kylen fram till servering

Slå majjon, eller krämen!
Knäck ett helt ägg i en cylinder eller en mindre skål. Mixa samman med dijonsenap och rödvinsvinäger. Häll droppvis i olja så att du inte häller för mycket på en gång, då spricker majjon och blir rinnig.
Så droppa i oljan precis som när du gör en majjonäs.
När konsistensen känns behaglig, inte för stum! Så smaka upp med några droppar citron, tryffelolja & salt.
Smaka av och låt stå i kyl till servering.

Rosta pinjenötterna och nu är det dags att lägga upp förrätten.

Sprid över lite ruccola på varje tallrik. Riv över parmesan, strö ut rostade pinjenötter och klicka ut tryffelmajjo med en liten sked. (Majjon skall vara lite lösare än vanlig majjo)

Toppa anrättningen med några droppar citron & en kvist färsk basilika. Avsluta med att dra något varv med svartpeppar-kvarnen över och toppa med flingsalt! Voila!! 🙂

DSC_1936

Smaklig förrätt och en Härlig start på Nyåret.
Nu är du & dina gäster i himmelriket kan jag lova…  🙂

Kram Catarina

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin