Annons

Annons


Pasta arrabiata con limon – het tomatpasta med ton av citron!

Mitt i veckan klassiker hemma hos oss, men med en twist! Pasta arrabiata med basilika-mozzarella & ton av citron. En fräsch rätt med smygande trevlig hetta, här kommer receptet 🙂

4 port, 15 min

Ingredienser
400 g pasta (spaghetti)

Annons

Arrabiata-sås
1 gul lök, finstrimlad
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 burkar konserverade cocktailtomater (av finare sort)
1/2 kruka basilika
1st grönsaksbuljongtärning
1 nypa torkade chiliflakes
Citronzest, efter smak (rivet citronskal)
salt & svartppeppar efter smak

Tillbehör
1-2 bitar mozzarella (med el utan basilikasmak), skivad

Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. (Salta vattnet ordentligt)
2. Finstrimla löken och fräs mjukt i en panna med olivolja.
3. Tillsätt fint hackad vitlök och rör samman.
4. Tillsätt dom konserverade cocktailtomaterna, buljongen & chiliflakes. Låt puttra samman ett par min.
5. Tvätta citronen noga och riv i lite citronzest. Inte för mkt, det skall bara vara en ”ton” av citron. Smaka av och var med i smakutvecklingen 🙂
6. Smaka upp med salt & nymalen svartpeppar.
7. Häll av pastan och blanda den avrunna pastan med såsen.
8. Lägg upp på tallrikar och skiva på mozzarella. Toppa med en färsk kvitt basilika och servera direkt!

Fräscht, gott, hett, lyxigt och tok-enkelt att svänga ihop!

Smaklig spis!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin