Annons

Annons


Petit choux med löjrom & syrad grädde!

Älskar ni också löjrom och vill göra en förrätt som imponerar stort på dina gäster? Då måste ni testa mitt recept på petit choux’er med löjrom, syrad grädde och finhackad rödlök. Kan vara bland det godaste som finns. Receptet kommer här!

Annons

Petit choux’er 8-9 st
1,5 dl vatten
50 g smör
1 dl vetemjöl
1,5 ägg
1 nypa salt

Tillbehör till 4 port
160 g Kalix löjrom (2 burkar)
2 dl smetana, spritsat
1 rödlök, fint hackad
Färsk dill

Gör så här
Sätt ugnen på 180-190 grader
Koka upp vatten och smör tills smöret smält helt. Rör i mjölet. Vispa kraftigt.
Ta bort kastrullen från plattan och rör först i ett helt ägg. Knäck sedan nästa ägg i ett glas, vispa upp och addera hälften av ägget i smeten.. Ta i en nypa salt & rör till en jämn och tjock smet.
Fyll upp en spritspåse med smeten. (Med eller utan tyll, funkar även utan.)
Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och spritsa 8-9 petit chouxer.
Sätt in i ugnen i 25 minuter.
Kika emellanåt i ugnen. Blir de väldigt mörka, sänk temperaturen. (Ugnar kan vara så olika)
Ta ut de gyllene petit chouxerna och låt dem svalna helt på galler.

Servering
Dela petit chouxerna så att man får lite mindre ”lock” än underdel (ungefär som en semla).
Spritsa på Smetena (syrad grädde), lägg på en rejäl klick Kalix-löjrom och strö över fint hackad rödlök. Toppa med en kvist dill och eventuellt en citronskiva.

Smaklig förrätt! ♥

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin