Annons


Pimientos de padron fyllda med jalapeno-färskost!

Annons

Pimientos de padron kan vara bland det godaste tilltugget jag vet, det bästa på tapasbordet i min smak. Här har jag gjort ett snitt i varje pimiento och fyllt upp dem med jalapeno-färskost med hjälp av en spritser. Alltså, detta är SÅ gott!!

Här kommer receptet:

DSC_0299 (1)
DSC_0310
15 min, 12-15 st

Ingredienser
100 g Färskost Jalapeno
12-15 Färska pimientos, peppars, minipaprikor
Rapsolja, att fritera i
Flingsalt

Gör så här
Tvätta dem små paprikorna och torka av dem. Gör ett långt snitt i varje och spritsa i färskost längs hela med hjälp av en liten spritspåse.
Hetta upp en stekpanna med olja i botten, lägg ner dem fyllda pimientosen och låt dem ta färg. Använd en lång stek-pincett och vänd dem fram och tillbaks på sidorna av snittet.
När dem blir gyllene, lite bubbliga och lite skrynkliga, ta upp och lägg på  hushållpapper, salta generöst med flingsalt!

Lägg upp dem på ett fat och servera dem lite ljumna så gästerna inte bränner sig.

Kombinationen av den friterade, smakrika minipaprikan fylld med härlig jalapeno-ost toppat med salt, magisk!

DSC_0302

Detta är ett mycket uppskattat tilltugg och tar inte alls lång tid att fixa i ordning. Snabbt och enkelt, det gillar vi. 🙂

Ha en härlig dag, Kram

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin