Annons

Annons


Rostat surdegsbröd med chèvrekräm, honung & rostade pinjenötter!

Lyx på 10 min! Detta är ju bara helt fantastiskt gott. Och enkelt att fixa till många. Magi magi magi! Ni måste testa och bjuda in era vänner på lite mingel ♥

6-8 pers, 10 min

Ingredienser
200 g chèvreost utan kant
1,5-2 dl crème fraiche 34 %
1 nypa salt
2 msk pinjenötter, rostade i torr panna
1 msk honung, flytande
Surdegsbaguette, uppskivad & rostad i ugn eller på grill
1 msk rosmarinolja (eller oliv)

Annons

Gör så här
1. Mixa samman chèvreost & crème fraiche med stavmixern till en krämig konsistens.
2. Bred ut på en tallrik eller uppläggningsfat. (ställ svalt)
Sätt ugnen på ”grill” 220 grader.
3. Skiva upp surdegsbaguetten i önskat antal skivor.
4. Pensla brödskivorna med rosmarinolja och strö över lite flingsalt.
4. Lägg brödet på bakplåtspapper i ugnen och rosta tills gyllene 2-3 min. (Håll koll)
5. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de blir gyllene. Fördela över chèvrekrämen.
6. Ringla över honung över krämen och toppa med flingsalt & färska örter.
7. Servera direkt när brödet precis är rostat.

Vill man kan man grilla brödet ute på grillen nu i sommar, supergott!

Lycka till ♥

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin