Annons

Annons


Saftigaste brytbrödet med olika toppings

God morgon härliga ni 🙂
Idag har jag bakat bröd för fullt här hemma i köket, och det resulterade i ett galet gott brytbröd som faktiskt var bland det godaste & saftigaste jag smakat på bra länge. Galet gott, och hörni SÅ ENKELT!

Annons

11 frallor/bröd, 60 min +

Ingredienser
50 g smör, smält
25 g jäst
2,5 dl mjölk
1/4 dl strösocker
3/4 tsk salt
5-6 dl vetemjöl special

1 ägg, uppvispat att pensla bröden med
vallmofrö
sesamfrö
paprikapulver
torkad oregano

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret  i en kastrull och tillsätt sedan mjölken tills temperaturen når 37 grader. (Fingervarmt)
3. Smula jästen ner i en bunke och tillsätt socker & salt.
4. Rör i den ljumna vätskan och rör tills jästen löst sig helt.
5. Tillsätt mjölet successivt och kör degen med degkrok i ca 5 min.
6. Strö lite mjöl över och forma lätt en kladdfri deg i bunken med handen. Lägg en handduk över och låt jästa i 40 min.
7. Spänn fast ett bakplåtspapper i en 20 mm springform.
8. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord, dela degen först på hälften, sedan till totalt 11 lika stora delar/bitar.
9. Kupa handen över bit för bit och lägg bara ett lätt tryck på handen med en cirkulerande rörelse tills en fin jämn bulle formats. Lägg ner en efter en i den klädda formen. Se bild ↓

10. Låt jäsa under bakduk igen ca 30-40 min, till dubbel storlek.

11. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och toppa med önskade kryddor & fröer. Jag använde torkad oregano, paprika pulver, vallmofrö samt sesamfrö.

12. Sätt in formen i mitten av ugnen på 200 grader i 15-16 min (Beroende på ugn såklart)

13. Ta ut brödet när det fått en gyllene härlig yta och färg. Låt svalna under en kökshanduk, innan formens kanter tas bort. På så vis håller brödet sig saftigt och härligt.

Ser ni hur fint det blir ?? 🙂

Njut av detta fantastiskt goda bröd till en fräsch härlig sallad, typ Sallad Nicoise eller en höstig och god soppa, som t.ex. denna jordärtskockssoppa.

Bryt av dina frallor och njut ♥
Mina barn älskar det som frukostbröd!

Lycka till där hemma, ni måste testa. Kram!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin