Annons

Annons


Sallad Nicoise med twist

Igår blev jag bjuden på lunch hos en fantastisk vän ♥ Sallad Nicoise på hennes sätt, ett grymt bra sätt! Och det fick mig att bara vilja ha mer. Så senare på kvällen gjorde jag en likadan sallad, eller ja nästan i alla fall. Jag gjorde en annan dressing. Receptet kommer här!

Annons

4 pers, 20 min

Ingredienser
1 påse mixsallad
4 kokta ägg, delade i ”klyftor”
250 g cocktailtomater på kvist, halverade
1/2 gurka
2 st avokado, skivad
150 g fetaost, smulad i salladen
2 burkar tonfisk i vatten

Dressing
1 msk dijonsenap
2 msk rödvinsvinäger
5-6 msk rapsolja
1 mindre vitlöksklyfta, pressad
1/2-1 msk vatten
1-2 krm salt
Svarteppar, nymalen

Gör så här
1. Koka äggen i 9 min. Häll sedan iskallt vatten över dom och låt dom svalna helt, rakt igenom.
2. Häll ner mixsalladen i en större skål. Tvätta och skiva i cocktailtomaterna.
3. Skala gurkan och skär ner dem i halvmånar, lägg ner i salladen.
4. Häll av tonfiskburkarna så att vätskan försvinner. Putta sedan i bitar av tonfisken ner i salladen med hjälp av en gaffel.
5. Skala och dela äggen, typ som klyftor.
6. Dela och kärna ur avokadon och skär i halvmånar.
7. Smula ner fetaosten i salladen och avsluta med att lägga på ägg & avokadoskivor.

Dressingen
1. Vispa samman dijonsenap, rödvinsvinäger och, rapsolja & pressad vitlök.
2. Tillsätt vatten utefter vilken konsistens som önskas, ta lite i taget och vispa samtidigt. Dressingen skall vara relativt tjock, tjockare än vatten om man säger så. Och helt slät, den skal inte se sprucken ut.. Vispa vispa 🙂
3. Smaka upp med salt och svartpeppar efter smak – din smak!
– Jag gillar hög syra på vinägretter, passar så fint med en fräsch sallad!

Blanda upp salladen med några msk av vinägretten, ställ resterande dressing i en liten skål vid sidan om så att de som vill kan ta mer.

Kan lova dig att det är godare än vad det ser ut. Galet gott!!
Ni måste göra denna en dag ♥

Tack Caroline för insp, puss!!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin