Annons

Annons


Sesamhalstrad tonfisk med Wasabikräm!

I samarbete med Crème Bonjour har jag fått äran att hitta på ett nytt tilltugg med en utav deras nya färskostar, Crème Bonjour Wasabi!

Tanken förde mig såklart till Asien & Japan där wasabi är en stor del av matkulturen. Denna blev inte bara bra, den blev magisk, en superkombination! Här kommer receptet.

Annons

DSC_0281 (1)

15 min, 10 snittar

Ingredienser
160 g färsk tonfisk,
1 tsk sesamolja, att pensla tonfisken med
1 msk sesamfrö
1 msk smör, att steka i (matolja funkar)
Salt / peppar, efter smak
100 g Crème Bonjour Wasabi, spritsat

Dekoration
Vita + svarta sesamfrön
Ärtskott
Sesamolja, droppat

Gör så här
Skär den färska tonfisken i ”stänger” ca 3×3 cm. Pensla tonfisken med sesamolja och rulla stängerna i sesamfrön. Salta & peppra!
Hetta upp en panna med smör/olja och halstra tonfiskstängerna runt om. Ca 20 sek per sida. Ta upp och låt svalna på ett fat.
Skär upp kuber av tonfisken likt större tärningar. Ställ dem upp på en tallrik med stekyta uppåt. Spritsa på lite Wasabi-färskost på varje och toppa med en droppe sesamolja, lite svarta & vita sesamfrön och till sist med en kvist ärtskott. Tryck ner en tandpetare i varje och ställ in i kylen fram till servering.

DSC_0248 (2)
DSC_0256 (1)
DSC_0260 (1)

Nästa gång du har fest eller någon annan trevlig tillställning så måste ni prova detta. Det är en riktig hit och så enkelt att göra.. Dina gäster kommer jubla!!

-I samarbete med Crème Bonjour-

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

AnnonsAnnons
Senaste från Elle Mat & Vin