Annons

Annons


Cornflakesfriterade bön- och kikärtsbiffar i salladsblad, med tacosås, gräddfil & guacamole!

Vegoveckan fortsätter och idag bjuder jag på något riktigt gott, en höjdare om jag får säga det själv. Cornflakes-friterade bönbiffar i salladsblad med guacamole, tacosås, gräddfil, lime & massa koriander.

Annons

DSC_0195 (1)

40 min, 4 pers

Ingredienser
2 msk olivolja
1 lök, finhackad
1/2 röd chilifrukt, mild
1 stor vitlök, pressad
500 g kikärtor, (2 burkar)
1 ägg
1 msk maizena
1/2-1 tsk salt
1 krm mald spiskummin
1/2 tsk torkad koriander
1/2 tsk chipotlepasta
200 g kidneybönor (halverade)

Panering / fritering
1/2 dl vetemjöl
1 ägg, uppvispat
4 dl cornflakes, krossade (mortlade)
3 dl rapsolja

Tillbehör
4 stora salladsblad, isbergssallad
Guacamole (receptet hittar ni här)
Cocktailtomater
Hot tacosås
Gräddfil
Färsk koriander
Lime klyftor

Gör så här
Finhacka lök och chili och fräs mjukt i olivolja tills löken blir mjuk och glansig, ca 3-4 min. (Medelhög värme så att det inte bränns) Pressa sedan i vitlöken, rör samman.
Sila av spadet, torka av och mixa under tiden kikärtorna slätt i en matberedare. Tillsätt ägg, maizena, salt, spiskummin, torkad koriander & chipotlepasta. Rör samman till en jämn, fast smet. (Tänk på att inte tillsätta vätska, då håller inte biffarna ihop sedan vid panering / fritering)
Dela kidneybönorna på hälften och vänd försiktigt ner i kikärtssmeten.

Panering & fritering
Krossa cornflakes med händerna i en påse, eller mortla sönder dem.
Ta fram 3 skålar. Vispa upp ägget i den ena, mät upp mjöl i den andra och lägg i conflakeskross i den tredje.
Dela degen i 4 och forma stora runda biffar. Doppa biffarna först i mjöl runt om hela, sedan i det uppvispade ägget och till sist i krossade cornflakes. Lägg dem färdigpanerade biffarna på ett smörpapper.
Fritera biffarna i en stekpanna så att dem får ett underlag att ligga på så dem inte går sönder. Oljan kommer bara täcka halva biffen så efter 2-3 min när ena sidan friterats, vänd på den och låt fritera ytterligare 2 min. Håll koll på värmen. Biffarna skall bara bli gyllene. (Max 180 grader)
När biffarna är gyllene och har ett krispigt, härligt skal, lägg in dem i ugnen på hushållspapper på 90-100 grader, så dem behåller värme & krisp.

DSC_0201

Servera dessa fantastiska bönbiffar i ett stort salladsblad med guacamole, hot tacosås, gräddfil, massa färsk koriander & någon limeklyfta 🙂

Att laga vegetariskt behöver inte vara tråkigt & smaklöst, snarare tvärt om. Bara kreativiteten sätter gränserna 🙂

Smaklig måltid, tror verkligen ni kommer gilla denna!

Kram

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin