Annons

Annons


Texas Chili – recept på bästa chilin!

Det finns Texas Chili och det finns Riktigt Bra Texas Chili. Här har ni receptet på den absolut bästa. Enkelt recept & så fasansfullt gott resultat. Här kommer receptet!
Och hörni, ni måste bara prova 🙂

Annons

DSC_2465 DSC_2464

6-8 pers, 3h

Ingredienser
1000 g högrev i bit, skuren i bitar 3×3 cm
1 stor gul lök, fint strimlad
1 burk finkrossade tomater (Mutti)
1,5 dl bbq-sås (Typ Sweet Baby Ray’s Orginal)
2 msk tomatpuré
1 msk torkade korianderblad
1 msk malen spiskummin
1 tsk chiliflakes
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk smoked paprika pulver
1 msk kakao
1/2 burk 33 cl ljus öl
Salt, efter smak
Nymalen svartpeppar, efter smak

Tillbehör
-Mjuka små tortillas  (ca 3 st per person)
-Avokado 4-5 st, grovt mosade (rör i lite limesaft + salt och rör om)
-Picklad rödlök, (1/2 dl ättika, 1 dl socker, 1,5 dl vatten – Kokas upp, låt svalna något och häll över fint strimlad rödlök i en burk, ca 1-2 fint strimlade rödlökar)
-Crème fraîche
-Cocktailtomater, hackade
-Färsk koriander (1 kruka)
-Nachochips

Gör så här
Strimla löken och bryn den lätt i en stekpanna med lite smör. (medelhög värme)
När den är mjuk och glansig lägg i en större kastrull.
Skär köttet i mindre kuber, salta och peppra.
Bryn på köttet i stekpannan med en rejäl klick smör. Häll sedan ner bitarna i kastrullen tillsammans med löken.
Häll i tomatkross, bbq-sås, tomatpuré, torkad koriander, malen spiskummin, chiliflakes, oregano, timjan, smoked paprika pulver, kakao & öl.
Rör samman, salta & peppra.
Låt puttra på plattan i 3 timmar eller tills köttet helt faller isär när du rör i kastrullen.
Behåll locket på första 2 timmarna. Sätt sedan lockat på sned så att vätskan kan dunsta sista timmen.

DSC_2465

Servera chilin med mjuka tortillas, grovt mosad avokado, picklad rödlök, crème fraîche, nachos & massa färsk koriander!

DSC_2474

Lycka till med chilin. You gotta love it! 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin