Annons

Annons


Tigerkladdkaka

Annons

I morse vaknade jag med en idé. Jag måste testa att göra en kladdkaka där hälften av smeten är vit kladdkaka med vit choklad och den andra original kladdkaka.
Det blev riktigt riktigt bra! Och inte bara det utan Galet gott också!! 🙂
Ni måste prova. Recept kommer här ↓ ♥

1 kaka- 10 bitar, 20 min

Ingredienser

Vit kladdkaka
50 g smör, smält
50 g vit choklad, hackad
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl

Mörk-Chokladkladdkaka
50 g smör
1,25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 ägg
1 krm salt

Gör så här
(Börja med att smöra & mjöla en 20 cm springform med bakplåtspapper i botten och sätt ugnen på 165 grader varmluft)

1. Smält smöret i två separata kastruller
2. Blanda samman de torra ingredienserna i separata bunkar till respektive smet.

3. Vit kladdkakaNär smöret smält, rör i hackad vit choklad och låt smälta samman (utan att stå på varm platta). Vispa strösocker och ägg vitt och poröst i en bunke med elvisp. Rör sedan i chokladsmöret och tillsist mjöl & vaniljsocker. Rör försiktigt till en tjock jämn smet.

4. Mörk chokladkladdkaka – När smöret smält, rör i alla torra ingredienser rätt ner i kastrullen och tillsätt ägget. Rör till en slät, blank och lite tjockare smet.
5. Varva vit kladdkakesmet med den mörka tills då får ett fint mönster.
6. Sätt in i ugnen i ca 17 min. (I min ugn blev den perfekt kladdig på 17 min.)
7. Ta ut kakan och låt den svalna.
8. Pudra florsocker över och servera med en kula vaniljglass eller lättvispad grädde.

Lycka till ♥

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin