Annons

Annons


Tilltuggens tilltugg – Karamelliserad chèvre med färska fikon på krispiga crostini!

Annons

Tips för helgens festligheter! Vi ÄLSKAR tilltugg, eller hur? 🙂
Detta älskvärda tilltugg är ett måste för er att testa hemma. Magi magi magi!
Enkelt, kul & bara fasansfullt gott. Och med brännaren i handen imponerar du starkt på dina vänner. 😉

DSC_2327

10 snittar, 10 min

Ingredienser
140 g chèvre (liten rulle från typ Kolibri)
10 crostini eller 10 skivor surdegsbaguette
2-3 färska fikon
1-2 msk farinsocker

Behövs: En brännare

Gör så här
Skiva upp osten och fikon i önskade tjocka skivor.
Lägg på en skiva fikon på brödet (crostini el surdegsbaguette), sedan en skiva chèvrerost och till sist toppat med farinsocker.

DSC_2315

”Bränn av” sockret så att det får smälta och karamelliseras, men utan att brännas! Bränns det får ni en bismak och helheten blir inte den samma.

DSC_2318

Sockret skall smaka karamell och bli knaprigt. Det skall möta den syrliga & krämiga osten som fräschas upp av det färska fikonet.

DSC_2335

Toppa med en bit färskt fikon och ev färsk timjan och servera gästerna direkt!

Smakligt Tilltugg 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin