Annons

Annons


Tomater med syrad rödlök & fetaost – härlig ”side order”

Hej godingar!
Nu när grillsäsongen är i full gång tänkte jag tipsa om ett himla gott tillbehör istället för potatis. Här kommer tips på en ”side order” som är perfekt till maten i sommar: Skivade, solmogna kvisttomater med härlig syra från syrad rödlök, och till det smulad salt fetaost. Ja, vi kan väl säga att det är mer ett tips & inspiration än ett knepigt recept 🙂

Annons


4 pers, 3 min

Ingredienser
3 solmogna kvisttomater, skivade
100 g fetaost, smulad

Syrad rödlök
1 st rödlök, skivad i tunna ringar
1/2 dl ättikssprit
1 dl socker
1,5 dl vatten

Gör så här
Syra helst rödlöken timmar i förväg. (Kanske redan på morgonen?) Om inte, så är det bra om löken iaf får dra i lagen ca 1 h innan servering.
1. Koka upp ättikssprit, socker och vatten i en kastrull, låt svalna.
2. Skala och skiva löken i tunna tunna ringar och lägg ner i en skål eller burk.
3. Häll över lagen, rör om och skruva på eventuellt lock. Låt stå, gärna i timmar.
4. Tvätta och skiva tomaterna, lägg upp på ett fat lite omlott.
5. Häll av spadet från rödlöken och fördela syrad rödlök ovanpå tomaterna.
6. Smula grovt över fetaosten, salta & peppra.

Färdigt att servera!

Lycka till med matlagningen, hoppas ni gillar detta tillbehör till grillningen ute i sommar. Stor kram Catarina

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin