Annons

Annons


Ugnsbakad lax med purjolök & citron!

Härliga onsdag ♥
Vad sägs om en riktigt smarrig ”mitt i veckan -rätt” med krämigt citrusdoftande lax & ris? En toppengod fiskrätt som är enkel att svänga ihop och ger en lite lyxigare känsla såhär mitt i veckan. Receptet är bus-enkelt och kommer här!

Annons

Ingredienser
4 laxfiléer à 125 g/st
1 purjolök, finstrimlad
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
1 fiskbuljong, riven / krossad
Rivet skal från 1/2 citron (noggrant tvättad)

Gör så här
1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet
2. Sätt ugnen på 200 grader
3. Tvätta och finstrimla purjolöken och lägg i en ugnsform

4. Lägg laxfiléerna tvärs över.

5. Blanda samman crème fraiche, grädde, riven fiskbuljong & rivet citronskal i en bunke. Smaka av och tillsätt salt efter smak.
6. Häll såsen över fisken och peppra med nymalen svartpeppar.

7. Sätt in i ugnen. När 12 min gått, hjälp till med en sked och skeda upp purjolök + sås uppe på laxfiléerna. Låt gå ytterligare 10 min tills laxen är färdig, löken mjuknat och såsen är genomvarm.

Smaklig spis!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin