Annons

Annons


Ugnsbakade äpplen med mandelmassa & hasselnötter!

Vill du göra en efterrätt som är MAGISK, men inte kräver så mycket tid? Då tycker jag att du skall prova denna. Enkel, klar på ett kick & bara helt ljuvlig ♥
Jag menar, vad kan gå fel med ugnsbakade äpplen, kanel, socker, vanilj, mandelmassa, smör, hasselnötter & glass? Inget! Här kommer receptet.

Annons

Ingredienser
4 äpplen, skalade & skivade i tjockare klyftor
50-75 g smör
1 msk socker
1 msk kanel
1/2 tsk vaniljsocker
50 g riven mandelmassa
1/2 dl hasselnötter, grovt hackade
smör, att smörja formen med

Tillbehör
Vaniljglass el vaniljvisp

Gör så här
– Sätt ugnen på 200 grader
1. Skala och skiva äpplena i större klyftor.
2. Smöra en liten ugnsfast form.
3. Lägg upp äppelskivorna i formen.
4. Blanda samman socker, kanel & vaniljsocker i en lite skål och strö över äpplena.
5. Riv över mandelmassan, hacka över hasselnötterna, tärna smöret i mindre bitar och fördela över.
6. Sätt in i ugnen tills äpplena mjuknat lite och ”täcket” fått gyllene färg. (ca 15-20 min)

7. Servera efterrätten ljummen tillsammans med en kula vaniljglass!

Somrigt, nötigt, syrligt & sött på en och samma gång… MUMS ♥

Svensk sommar när den är som bäst… Efterrätt på en stenmur, barfota i den ljumna luften ♥

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin