Annons

Annons


Vitlöksgratinerade champinjoner till tapasbordet

Ja, jag vet. En riktig gammal klassiker, men alla gör vi på olika sätt. Så här gör jag mina vitlöksgratinerade champinjoner ♥

13-15 st, 20 min

Ingredienser
13-15 stora champinjoner
1 fralla (ljust bröd), att använda innanmätet av
75 g smör
1 stor vitlöksklyfta, pressad
1 näve hackad persilja (2-3 msk)
Salt, efter smak

Annons

Gör så här
1. Tvätta champinjonerna noggrant
2. Vänd på varje svamp och bänd försiktigt bort stjälken med fingrarna. Dra lite lätt fram och tillbaks så går den av vid ”roten” i hatten. (Vad kul det där lät!)
3. Lägg champinjonerna på en ugnsform med hålet uppåt.
– Sätt ugnen på 200 grader
4. Dela frallan och riv ut små brödbitar (typ ströbröd strl) och fyll varje håla i champinjonerna.
5. Blanda samman alla ingredienser till vitlökssmöret. Smör, vitlök, persilja & salt. (salta rejält)
6. Lägg på en rejäl klick smör på varje svamp så att brödet i täcks.. Nu skall det hela gratineras!
7. Sätt in i ugnen tills smöret smält och champinjonen mjuknat och gratinerats, ca 15-20 min. (Tid beror på ugnens effekt)
8. Känner ni hur gott det luktar när ni öppnar ugnsluckan nu? mmm… ♥
9. Ta ut och servera direkt. Perfekt på Tapasbordet!

Good luck!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin