Annons


Himmelsk äppelkaka med citron, kanel & kardemumma!

Det finns äppelkakor och det finns magiska äppelkakor, här är en magisk 🙂
Enkel att göra och passar perfekt till jobbfikat, kalas eller bara som fika ute i solen en fin dag. Receptet, ja det kommer såklart här!

Annons

1 kaka, 40 min

Ingredienser
125 g smör, smält + avsvalnat
1 citron (bara rivet skal från citronen, ej saft)
1,5 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl special
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk el kaffegrädde

Fyllning
2 äpplen, skalade & tunt skivade i halvmånar
1/2 dl farinsocker
1 tsk hela kardemumma kärnor, mortlade-malda
0,5 tsk kanel

Tillbehör
Vaniljvisp, fluffigt uppvispad enl paket
Krossade pekannötter

Gör så här
1. Sätt ugnen på 170-175 grader. Smörj och mjöla en 20 cm springform. (strö lite vaniljsocker i botten också = gott)
2. Smält smöret och låt det sedan svalna helt. (Tips. sätt ner kastrullen i kallt vatten så går det fortare)
3. Blanda samman det avsvalnade smöret med socker och rivet citron skal.
4. Rör i ett ägg i taget, använd handvisp.
5. Blanda samman mjöl, bakpulver & vaniljsocker och rör sedan ner i smeten. Rör till en slät smet och tillsätt sedan mjölk el kaffegrädde.
6. Häll ner smeten i formen
7. Blanda samman farinsocker, kanel & stötta kardemummakärnor i en skål.
8. Vänd i dom tunt skurna äppelskivorna så att alla sidor på skivorna blir täckta med sockerblandningen.
9. Sätt ner skiva för skiva i smeten.

10. När formen är fylld med äppelskivor som bilden ↑ Sätt in i ugnen i 32 min.
11. Ta ut kakan och låt svalna något. Ljummen är den som godast 🙂

Servera denna fantastiskt goda & saftiga äppelkaka till fluffigt vispad vaniljvisp och lite krossade pekannötter uppe på.

Njut av kombinationen äpple, kanel, kardemumma, ciron & vanilj!! ♥

Kram C

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin